Bakan Yılmaz: Eğitimde yapılanlar bir devrim  
Bakan Yılmaz: Eğitimde yapılanlar bir devrim

Bakan Yılmaz: Eğitimde yapılanlar bir devrim

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Türkiye´de eğitim alanında yapılanlar gerçekten devrim. Yine de beklentiler çok fazla, önümüzdeki dönemde bu beklentileri karşılayacağız.“ dedi.

Bakan Yılmaz: Eğitimde yapılanlar bir devrim

Bakan Yılmaz, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen sahur programına katıldı.

 

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye´yi daha iyi ve daha güzel bir ülke yapmak için çalıştıklarını belirterek, Türkiye´nin geçmişle kıyaslanamayacak ölçüde çok daha güçlü olduğunu belirtti.

 

Milletin birliği ve beraberliğiyle zor günlerin aşılacağına işaret eden Bakan Yılmaz, Türkiye´de geçen 15 yılda ulaşım, eğitim, sağlık, enerji, çevre, konut gibi alanlarda çok büyük işler gerçekleştirildiğini, eğitimde ve sağlıkta sürekli reformlar yapıldığını anlattı.

 

Yılmaz, "Türkiye´de eğitim alanında yapılanlar gerçekten devrim. Yine de beklentiler çok fazla, önümüzdeki dönemde bu beklentileri karşılayacağız." diye konuştu.

 

"3 öğretmenden 2´si hükümetimiz döneminde atandı"

Geçmiş yıllarda yapılan çalışmalara değinen Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "950 bin noktadaki okulumuzun sınıflarını bilgi otoyollarına bağladık. Eğer öğretmenimiz ve öğrencimiz de merak, gayret olursa, istediği bilgiye ulaşabilmesi mümkün. En son yapılan TEOG sınavında yaklaşık 980 öğrenci 120 sorunun 120´sini de yaptı. Birinciler Van´ın Erciş ilçesinden çıktı. Bugün gördüğünüz her 3 öğretmenden 2´si, hükümetimiz döneminde atandı. Çünkü öğretmen olmayınca eğitim olmaz. Biz fırsat eşitliğini sağladık ."

 

Yılmaz, eğitim alanında yapılması planlanan projeleri de anımsatarak, "Türkiye´nin eğitimde önü açıktır, yarına umutla bakabiliriz. Eğitimdir bizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak, eğitimdir bizi yoksulluktan kurtaracak, eğitimdir, bizi terörden kurtaracak. Dolayısıyla inşallah önümüzdeki dönem içerisinde hem Türkiye´nin eğitim problemini çözeceğiz, hem de Sivas´ın eğitim kalitesini artıracağız. Ama bunu hep birlikte yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.