OECD'nin Paris'teki genel merkezinde düzenlenen toplantının ilk gününde, devam eden çalışmalar ve elde edilen bulgulara ilişkin Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher ile OECD Beceriler Merkezi Direktörü El Iza Mohamedou tarafından sunumlar yapıldı.
Bu sunumların ardından toplantıda OECD'nin eğitim alanındaki uzmanları, iklim değişikliği konularının eğitime etkilerine dair devam eden projelerle ilgili bilgi verirken, ülke temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda bu konularda detaylı tartışmalar yapıldı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda çevrim içi olarak da takip edilen toplantıda Bakanlık yetkililerince Halk Eğitimi Merkezleri Bilişim Ağı kapsamında çevre ve sürdürülebilirlik alanlarında gerçekleştirilen projeler, öğretmenlere yönelik iklim değişikliği konusunda eğitimlerin verilmesi, Millî Eğitim Bakanlığı İklim Değişikliği Eylem Planı ile öğretim materyallerinin çevre ve iklim değişikliğine uyumlu olacak şekilde güncellenmesi çalışmaları konularında OECD ve katılımcı ülkelere bilgiler paylaşıldı.
Temasları kapsamında Bakan Yardımcısı Sayın Celile Eren Ökten ayrıca Schleicher ve Mohamedou ile yaptığı ikili görüşmelerde, Türkiye'nin OECD Eğitim Politikalarına yönelik çalışmalarda üstlendiği ve bundan sonra üstleneceği rol ve geleceğe yönelik projeksiyonuna ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Toplantının 15 Kasım 'da gerçekleştirilecek ikinci ve son günü ise "hayat boyu öğrenme konusundaki politikalara ilişkin değerlendirmeler, OECD Beceriler Görünümü 2025 çalışmasına yönelik hazırlıklar, geleceğe hazır öğrenci öğretmenler için dijital kaynaklar, yapay zekânın eğitim ve beceriler görünümüne etkisi" gibi konuların tartışılacağı oturumlar gerçekleşecek.
Oturumlar sonunda OECD'nin önümüzdeki dönemde izleyeceği stratejik yaklaşıma dair sadece üye ülke delegelerinin katılacağı bir politika oturumu da planlanıyor.