Öğrenci, öğretmen ve velileri rahat bir nefes almaya davet eden Millî Eğitim Bakanlığının koordinasyonuyla okullarda öğrenciler için onlarca sosyal, duygusal, fiziksel etkinlik katılıma açıldı. Hedef; yaz dönemini doğayla, sporla, kültürle, sanatla ve bilimle tazelenerek geçirmek isteyen herkese ulaşmak. Bu nedenle her kentte etkinlikler yapılacak. Sadece Millî Eğitim Bakanlığının birikimi değil, tüm Türkiye'nin birikiminin harekete geçirildiği böylesine büyük bir programda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı da "Telafide Ben de Varım" diyecek.
Telafi sürecinde her il, kendi koşullarına uygun programlar başlatıyor. Hakkâri'de telafi etkinliklerine katılan öğrencilere Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da misafir oldu.
Selçuk, Hakkâri Mergabütan Kayak Tesisleri mevkisinde, etkinlik kamplarının kurulduğu alanda öğrencilerle buluştu.
Kamp boyunca gençler, tabiatın atmosferinde, fiziksel ve zihinsel gelişimleri için tırmanma, yön bulma, okçuluk, binicilik, düğüm atma, yürüyüş, telsiz, hijyen ve değerler eğitimi gibi onlarca etkinlik yapacak, yeni dostluklar edinecekler. Gençler her güne sabah sporu ile başlayacak.
Bakan Selçuk'un tek programı kamp alanı ziyareti değildi. Bakan Selçuk, geçen sene Hakkâri'de düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası, 2. ayak yarışlarının yapıldığı Depin Bölgesi'nde, Zap Suyu kenarında bota bindi.
Farklı okullardan gelen öğrencilerin rafting yarış başlangıcını da Bakan Selçuk verdi.
Selçuk, telafi programının "derslerin telafisi" ve "salgının telafisi" diye ayrılamayacağını belirterek yapılan her etkinliğin içinde eğlenceyle birlikte bir müfredat olduğunu vurguladı. Bakan Selçuk, "Doğa kampındaki futbolun, voleybolun, basketbolun, kanonun, okçuluğun taktiklerinin içinde matematik var, fizik var, mantık var, konsantrasyon var, motivasyon var... Yakılan kamp ateşinde kimya var, gölgesine sarılıp dallarını okşadığımız ağaçlarda biyoloji var. Rafting sporunda denge var, suyun gücünü hissetmek var. Tüm bunları deneyimleyerek öğrenmek paha biçilemez. Biz burada sadece rafting yapmadık, coğrafya dersinin derinliklerine daldık. Bu vadide akan Zap nehrinin debisini keşfederek fizik dersine geçtik, suyun kaldırma kuvvetini, itme çekme kuvvetini, hareket kavramını işledik. Hayatın içindeki müfredat işte tam da burada..." diye konuştu.
Fiziksel, sosyal ve akademik gelişim alanlarındaki etkinleriyle "Telafide Ben de Varım" programı da yaz boyunca öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte olacak.